[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
اطلاعات آماری نشریه::
::
بانک ها ونمایه نامه ها

 

..
انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران

..
شبکه های اجتماعی




 
..
سامانه مشابهت یاب


 
..
:: دوره 9، شماره 35 - ( فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی 1400 ) ::
جلد 9 شماره 35 صفحات 107-71 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل مؤثر بر افزایش شاخص قیمت مواد غذایی با استفاده از رویکرد رگرسیونی کوانتایل
علی اصغر سالم ، پریسا مهاجری ، امیرحسین حمیدی فراهانی*
کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد نظری، دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
چکیده:   (4508 مشاهده)
با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی در ایران و با در نظر گرفتن احتمال محدود شدن دسترسی به منابع غذایی باکیفیت، در این مقاله به بررسی و برآورد تأثیر عوامل گوناگون بر چندک‌های مختلف توزیع شاخص قیمت مواد غذایی با استفاده از رویکرد رگرسیونی کوانتایل پرداخته شده است که توانایی شناسایی روابط غیرخطی را نیز دارد. در این مطالعه، اثر تغییرات متغیرهای کلان و سیاستی با تأکید بر ارزش افزوده بخش کشاورزی، نرخ ارز، حجم نقدینگی، شاخص قیمت جهانی مواد غذایی و شاخص حمایت دولتی بر شاخص قیمت مواد غذایی ایران در بازه زمانی 1383 تا 1398 به صورت فصلی بررسی شده است. یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که متغیرهای شاخص قیمت جهانی مواد غذایی و نرخ ارز در تمام چندک‌های توزیعی، تأثیری مثبت، معنادار و نهایتاً غیرخطی بر شاخص قیمت مواد غذایی دارند. در حالی‌که ارزش افزوده بخش کشاورزی و شاخص حمایت دولتی به‌طور منفی، معنادار و غیرخطی بر متغیر وابسته تأثیرگذار است. همه متغیرها در تمام چندک‌ها دارای علامت یکسان بوده‌اند که نشان از هم جهتی آن ها در تمام طول توزیع دارد؛ اما شدت اثرگذاری آن‌ها متغیر بوده است. اثرگذاری متغیر حجم نقدینگی نیز در تمام چندک‌ها مثبت و معنادار برآورد شد و روند اثرگذاری آن با شیب نزولی است که نشان‌دهنده رابطه غیرخطی این متغیر با متغیر وابسته است. این متغیر در توزیع‌های پایین تورم مواد غذایی دارای بیشترین اثرگذاری بوده است که نشان از اثرگذاری بیشتر این متغیر نسبت به سایر متغیرها در تورم‌های پایین است.
واژه‌های کلیدی: شاخص قیمت مواد غذایی، نرخ ارز، سیاست پولی، رگرسیون کوانتایل
متن کامل [PDF 1268 kb]   (595 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salem A A, Mohajeri P, Hamidi Farahani A. Determinants of Food Price Index in Iran: A Quantile Regression Approach. qjfep 2021; 9 (35) :71-107
URL: http://qjfep.ir/article-1-1266-fa.html

سالم علی اصغر، مهاجری پریسا، حمیدی فراهانی امیرحسین. عوامل مؤثر بر افزایش شاخص قیمت مواد غذایی با استفاده از رویکرد رگرسیونی کوانتایل. فصلنامه سیاست های مالی واقتصادی. 1400; 9 (35) :71-107

URL: http://qjfep.ir/article-1-1266-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 35 - ( فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سیاستهای مالی و اقتصادی Quarterly Journal of Fiscal and Economic Policies
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645