:: دوره 3، شماره 11 - ( فصلنامه سیاست‌های مالی و اقتصادی معاونت امور اقتصادي – وزارت امور اقتصادي و دارايي 1394 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 62-37 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش و کارکرد شورای سیاست پولی در سایه
ایلناز ابراهیمی* ، مریم همتی
پژوهشکده پولی و بانکی
چکیده:   (6366 مشاهده)

شورای سیاست پولی در سایه، نهاد مستقلی متشکل از خبرگان حوزه پولی است که به ارزیابی سیاست‌های بانک مرکزی پرداخته و پیشنهادهایی در رابطه با تغییر مناسب سیاست‌ها برای دستیابی به اهداف آن ارائه می‌دهد. این شورا می‌تواند حلقه ارتباطی صاحب‌نظران با سیاستگذار بوده و با اطلاع‌رسانی در خصوص سیاست‌های اتخاذ شده توسط نهاد‌های پولی و مالی و بررسی نقاط قوت و ضعف آن‌ها، موجبات تعامل و پاسخگویی بهتر سیاستگذاران با جامعه را فراهم آورد. این مقاله به محدودیت‌های شورای پول و اعتبار به‌عنوان یکی از ارکان مهم بانک مرکزی می‌پردازد و با ذکر مزیت‌های شورای در سایه، به‌نحوه تعامل و نقش آن در بهبود سیاستگذاری‌ها اشاره می‌کند. همچنین، ابعاد مختلف تشکیل شورای سیاست پولی در سایه شامل اهداف، کارکردها، ترکیب اعضا، تواتر برگزاری جلسات و اطلاع‌رسانی و نحوه تعامل آن با رسانه‌ها از موضوعات مورد ‌بررسی در این مقاله است. از مهم‌ترین کارکرد‌های تشکیل چنین شورایی می‌توان به ارتقای سطح کیفی تصمیمات پولی با بهره‌گیری از تحلیل‌های تخصصی اشاره کرد. مهم‌ترین چالش حال حاضر تشکیل شورا، استقلال مالی و ادامه حیات مستقل آن از مقامات پولی و مالی است که با توجه به تأمین مالی بسیاری از مراکز علمی و تحقیقاتی با استفاده از منابع عمومی، مشکل به‌نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: شورای سیاست پولی در سایه، سیاست ارتباطی، پاسخگویی، شورای پول و اعتبار.
متن کامل [PDF 600 kb]   (2005 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 11 - ( فصلنامه سیاست‌های مالی و اقتصادی معاونت امور اقتصادي – وزارت امور اقتصادي و دارايي 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها